כן, אני יודעת, זאת בכלל לא העונה של העגבניות. כמו שחברה ציינה לא מזמן, הן יקרות עכשיו כמו פירות אקזוטיים וטעימות הרבה פחות. אבל לא כל כך אכפת לי. עגבניות משמחות אותי. הן מזכירות קיץ, וצובעות ימים אפורים בגוונים של אדום, כתום וצהוב – שזה אולי שילוב מזעזע לבגדים, אבל מושלם לסלט. וכשסוף סוף נופלים על סלסלה מוצלחת של עגבניות, זה מרגיש קצת כמו זכיה בפיס, למרות שנשארים קצת מרוששים.
אבל כסף זה לא הכל בחיים. וכשרועי התחפף למסיבת רווקים של יומיים, והותיר אותי לעשות לבדי קניות בשוק הכרמל, ביום שישי שהיה קר כמו לב של פקיד מס הכנסה וקודר כמו העתיד של המדינה, ומכל דוכן עגבניות שמנמנות שלחו אלי חיוכים של מיליון דולר – היה קשה מאוד שלא להתפתות.
אז התפתתי. כי לא צריך להיות אייל שני כדי להבין שעגבניות זה טוב. אפילו מצויין. וכשהן באות בסלט ביחד עם פיסות גדולות של לחם (או חלה במקרה שלנו), שנקלו בתנור עם שמן זית, מלח גס ואורגנו, וביחד עם פלפלים עסיסיים קלויים, ועם בצל סגול שנפרס לפרוסות דקות ופלפל צ'ילי וצלפים – ובכן מדובר בחגיגה של טעמים. את הסלט הזה הכנו בפעם הראשונה לאחר צפייה בעוד פרק בתוכנית המופת החדשה של ג'יימי אוליבר, 30 minute meals (חפשו ביוטיוב ותתמכרו).
בפעם השנייה הכנו את הסלט בסוף השבוע האחרון, ולדעתי נמשיך להכין אותו עד קץ הימים כי הוא פשוט טעים. חלק ממה שהופך את הסלט למוצלח כל כך, היא טכניקת הערבוב, שכוללת מעיכה של המרכיבים בידיים, מה שגורם לעגבניות להגיר את כל המיצים שלהן אל הלחם הקלוי – תענוג. את הסלט כדאי במיוחד להגיש לצד מנות של עוף, והוא יסגור לכם גם את הפינה של הירקות וגם את הפינה של הפחמימות בארוחה.
ועוד קטנה לפני שמתחילים: במתכון המקורי ג'יימי אוליבר משתמש ב-280 גרם של פלפלים קלויים קנויים – מה שמקצר משמעותית את תהליך ההכנה. אנחנו המרנו אותם בפלפלים שקלינו לבד, אז העניין לשיקולכם. ג'יימי גם מוסיף אנשובי לסלט ואנחנו ויתרנו עליו, אבל אם אתם בעניין, תזקקו לשמונה פילה אנשובי.
צריך:
3 פלפלים (עדיף לגוון בצבעים, נניח 2 צהובים ואחד אדום)
600 גרם עגבניות שרי (קצת יותר מחצי סלסלה) מכל מיני סוגים
1 בצל סגול
פלפל צ'ילי טרי קטן
רבע חלה או לחם – עדיף מאתמול
מלח גס (עדיף מלח ים אטלנטי)
פלפל שחור גרוס טרי
חופן מסונן של צלפים קטנים משומרים בחומץ
2 כפות של חומץ יין אדום
10 כפות של שמן זית טוב
עלים מענף אחד של אורגנו טרי
חופן עלי בזיליקום
מכינים:
1. קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מסובבים את הפלפלים מעת לעת, וכשהקליפה מתחילה להשחים מוציאים מהתנור (לא מכבים). כשהפלפלים מתקררים מעט נפטרים מהליבה ומהגרעינים ומקלפים את הפלפלים. מניחים בצד.
2. קורעים את הלחם לחתיכות גסות, ומניחים בתבנית חסינת חום. קוצצים את האורגנו. מזלפים על קרעי הלחם 4 כפות של שמן זית, כפית של מלח גס ואת האורגנו הקצוץ. מערבבים היטב בידיים, ושולחים לתנור. פעם בכמה דקות מערבבים את המרכיבים בכף עץ. אופים עד להשחמה של הלחם.
3. חוצים את העגבניות ומעבירים לקערה גדולה. חוצים את הבצל ופורסים כל חצי לפרוסות דקות. קוצצים גס את הפלפלים הקלויים, ודק את פלפל הצ'ילי – ומוסיפים לקערה. זורים את הצלפים. מתבלים את הסלט במלח גס ובפלפל שחור טרי, ומערבבים היטב. מערבבים 2 כפות חומץ עם 5 כפות שמן זית ומזלפים על הסלט.
4. זה הזמן להפשיל שרוולים: עם הידיים, מערבבים ומועכים קלות את מרכיבי הסלט. קורעים את עלי הבזיליקום, מצרפים לקערה. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מעבירים לקערת הגשה יפה – ולשולחן.
פינגבאק: מתכון לקטשופ ביתי | עד הפירור האחרון