לא פעם התוודתי פה שמתוק זה בכלל לא הקטע שלי, ובאופן כללי זה נכון. שימו מולי סינטה עסיסית (מדיום, בבקשה) או פרוסת עוגה, והבחירה ברורה מאוד. ועדיין, יש ימים שבהם בחורה צריכה עוגת שוקולד, ולמה להתכחש לדחפים הטבעיים? טוב נו, זה עושה פלאים למידת הג'ינס, אני מודה. אבל חוץ מזה איפוק רק יוצר תסכולים, וגם ככה החיים קשים עם כל האיום האיראני וזה.
ולמי בכלל אכפת מהג'ינס כשכל כך קר בחוץ, ורק רוצים להישאר בבבית בפיג'מה, ולנשנש איזו עוגונת על הבוקר? כך קרה, שביום שבת האחרון השכמנו קום, פחות או יותר, ובשעה שרועי פיהק והתמתח אצתי רצתי למטבח, לתפוס מקום לעוגה, לפני שהוא יקדים אותי וישתלט על השיש עם פרוייקטים משלו. בכל זאת, דירה תל אביבית – מטבח קטן, וכל הקודם זוכה בשיש.
רועי ניסה לעשות מהלך, ולהשתלט על משטח העבודה, תוך כדי הפרת כלל הזהב שהוזכר לעיל. הוא רצה להכין פסטרמה, אבל אני סירבתי להתפנות. בסופו של דבר הגענו לסטטוס קוו ותיקתקנו את העוגה יחד: הוא טיפס על שרפרף להוריד את התבנית מהארון הכי גבוה והכי רחוק, אני חיממתי את התנור, הוא שימן את התבנית, אני חתכתי את החמאה, שנינו קצצנו אגוזים (אחת מאיתנו העיפה שבבים לכל עבר, אחד עבד בצורה נקייה ומסודרת – לא חשוב שמות), אני המסתי שוקולד חמאה וסוכר בבאן מרי, הוא חטף לי את המטרפה מהיד והשתלט על העסק.
וככה, לפני שהספקנו לומר ג'ק רובינזון העוגה הייתה בתנור. וכשחברים הגיעו, קיבלו אותם בדלת ניחוחות נעימים של שוקולד אפוי. מרתה סטיוארט הייתה הכי גאה בנו. אם היא לא הייתה נכנסת למטבח, זאת אומרת. איכשהו, למרות שמדובר במתכון באמת פשוט וידידותי, הצלחתי לערב בהכנה בערך חצי מהכלים שיש לנו בבית. סוג של כישרון, אני מניחה.
את המתכון לעוגה לקחתי מהספר המקסים "עוגות בחושות" של בני סיידא, שקיבלתי מחבר שהתעופף להודו, והותיר אותי להתנחם בפחמימות בהיעדרו. מדובר בעוגה שבאמת פשוט להכין. מושלמת למי שחוששים מאפיה. לא צריך קיצ'ן אייד או ציוד מורכב. מרכיבים טובים, מינימום הכנה – ובתוך 50 דקות פלוס מינוס (הכנה+אפיה), יהיה לכם עונג שבת שכולו שלכם.
צריך:
150 גרם שוקולד מריר במטבעות או שבור לקוביות
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים
140 גרם (1 כוס) קמח תופח, מנופה
100 גרם (1 כוס) אגוזים קצוצים (לוז או מלך או גם וגם)
160 גרם (1 כוס) שוקולד צ'יפס
תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
מכינים:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים בסיר כפול על אדים את השוקולד עם החמאה והסוכר. מסירים מהאש. מוסיפים לסיר את הביצים אחת אחת, וטורפים היטב אחרי כל הוספה.
2. מוסיפים את האגוזים, השוקולד צ'יפס והקמח, ומערבבים לתערובת אחידה.
3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.
8 תגובות על עוגת שוקולד קלה במיוחד