זוכרים כשהיינו בבית הספר, והמצות בסופר אותתו שחג החירות מתקרב, ואיתו שבועיים ארוכים של חופש? אז מסתבר ש-12 שנות התניה עושות את שלהן. כי למרות שהימים שביליתי על ספסל הלימודים הם מזמן זיכרון (ממש) רחוק, עדיין כשאביב מגיע ופסח בא, נדמה לי שיחד איתם מגיעה גם חופשה.
אז נדמה לי. עבור מי שעובד בחול המועד, פסח הוא מועד מבלבל מאוד. מצד אחד יש תחושה של חופש באוויר. הימים מתחממים, הרחובות הומי אדם, האוטובוסים בדרך לעבודה ריקים, המשרד שומם. מצד שני, כמו שהבנתם, אני במשרד. לא דיברנו על זה שזה חג החירות או משהו כזה?
בכל מקרה, למרות שזה נורא כיף ולגמרי הספורט האהוב עלי, אין באמת סיבה להתלונן. הפרחים פורחים, הציפורים מצייצות, ומצאנו את המתכון המעולה הזה לג'ינג'ר כבוש שמכינים בבית. כמו במקרה של המיונז, הקטשופ והצ'ילי המתוק – גם במקרה של הג'ינג'ר הכבוש, ההבדל בטעמים בין המוצר התעשייתי, לזה שתרקחו אצלכם במטבח משמעותי מאוד.
ולא מדובר בעבודה קשה מדי. בעיקר, אם כמו במקרה שלי, אתם משיגים מישהו אחר שיעשה אותה עבורכם. אבל גם אם תמצאו את עצמכם עומדים ליד השיש וקולפים ג'ינג'ר, באמת שמדובר בפרוייקט מאוד פשוט. ובתוך כל הסחרחרת של הניקיונות/קניות/בישולים/עבודה/טיולים עם הילדים/ארוחות משפחתיות – אפילו לא תרגישו איך אתם מתקתקים לעצמכם צנצנת של ג'ינג'ר כבוש שתקפיץ כל סושי קנוי, וכל סנדוויץ' עם סלמון כבוש.
ג'ינג'ר כבוש
צריך:
חצי קילו שורש ג'ינג'ר צעיר (עם הקליפה)
כפית מלח שטוחה
1.5 כוסות של חומץ אורז
כוס סוכר
מכינים:
1. שוטפים היטב את השורשים, וקולפים אותם. פורסים את הג'ינג'ר לפרוסות דקיקות (בעזרת סכין חדה מאוד, או בעזרת קולפן). מניחים את פרוסות הג'ינג'ר בקערה, ממליחים, מערבבים היטב את פרוסות הג'ינג'ר עם המלח ונותנים להן לנוח שעה.
2. מנגבים את פרוסות הג'ינג'ר במגבת נייר, ומעבירים אותן לצנצנת סטרילית, עמידה בחום. אין צורך לשטוף את המלח במים, רק לנגב את הפרוסות היטב.
3. מערבבים את החומץ ואת הסוכר במחבת, ומרתיחים. מורידים מהאש ושופכים על פרוסות הג'ינג'ר. אם השתמשתם בג'ינג'ר צעיר, צבע הפרוסות יהפוך לורוד. נותנים לכל העסק להתקרר, ואז סוגרים את הצנצנת ומעבירים אותה למקרר.
נ.ב. – המתכון הוא של גברת Setsuko Yoshizuka ומצאנו אותו ב-About.com – ואנחנו מודים הן לגברת והן לאתר.
3 תגובות על מתכון לג'ינג'ר כבוש