ביום שישי החלטתי על דיאטה. זו הייתה החלטה נחושה, ואי אפשר היה להזיז אותי ממנה בסנטימטר. "מעכשיו רק סלט קטן בצהריים וסלט יותר קטן בערב" הודעתי לי, בעודי בוהה בעצב בבגד הים שרכשתי בזמנים רזים יותר. ביום שבת אפיתי את העוגה שלכבודה נתכנסנו כאן היום. אף פעם לא הייתי חזקה במיוחד בהחלטות נחושות.
כי בעצם, כשעוצרים לחשוב על זה, החלטות נחושות זה פיצ'ר שמתאים לנודניקים עם עקרונות בלתי מתפשרים. וכפי שכל פוליטקאי מתחיל יסביר לכם, התכונה הכי חשובה לאריכות ימים בעולם מסובך כשלנו, היא גמישות מחשבתית. וכך, דיאטת כסאח מדומיינת של מלפפונים וחסה הפכה למציאות של עוגת שמרים רכה במילוי שוקולד עשיר.
מדובר בחילופין לא רעים בכלל, אם אתם שואלים אותי. פחות מוצלחים מהזווית של בגד הים אמנם, אבל מעולים מבחינה מורלית. וחוץ מזה, אני מתה על עוגות שמרים – ודיאטות אף אחד לא אוהב. דיאטות לא ממלאות את הבית בריח משגע של שוקולד חם, אי אפשר ללוש דיאטות או להיות מבסוטים כשהן תופחות כמו שצריך, ואלא אם כן אתם מזוכיסטים, דיאטה לא תעלה לכם חיוך מטופש על הפנים.
אז עיזבו אתכם משטויות מרזות – החיים קשים קשים גם ככה – ובואו נתעטף בפחמימות. את המתכון לקחנו מהספר המצויין "ששת מאפים" של "על השולחן". מדובר בחבר ותיק על מדף ספרי הבישול שלנו, שלא מכזיב לעולם. הכמויות שמצויינות בספר מספיקות ל-4 רולדות בתבנית אינגליש קייק. אנחנו הקטנו את הכמויות בחצי, כדי לא לגמור את הקיטשן אייד, שמתקשה בלישת כמויות גדולות של בצק. אתם מוזמנים להחליף את מלית השוקולד בכל מלית אחרת שאהובה עליכם, מכזאת על בסיס קקאו ועד מלית פטיסייר. בתאבון.
עוגת שמרים שוקולד
לשתי תבניות אינגליש קייק צריך:
לבצק:
חצי קילו קמח לבן רגיל (לא תופח)
25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
100 גרם חמאה
150 מ"ל חלב קר
75 גרם סוכר
2 ביצים
חצי כפית מחוקה של מלח
למלית:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
150 גרם חמאה
לזיגוג: חלמון טרוף עם כף חלב
מכינים:
1. מכינים את הבצק: שמים קמח בקערת המיקסר, ומערבבים לתוכו שמרים.
2. ממיסים חמאה במיקרוגל, ומערבבים אותה עם חלב קר, לקבלת תערובת פושרת.
3. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, סוכר וביצים, ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק מבריק ואחיד.
4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך לילה, או שעה בטמפרטורת החדר – עד שהבצק מכפיל את נפחו. בזמן שהבצק תופח, משמנים ומקמחים 2 תבניות אינגליש קייק.
5. לקראת סוף התפיחה של הבצק מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד עם החמאה, מצננים עד שהתערובת נוחה למריחה.
6. מעצבים ומתפיחים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, ובגודל של 45 על 35 ס"מ פחות או יותר.
7. מורחים את המלית, ומשאירים שוליים ריקים ברוחב 2 ס"מ בקצה, כדי שיהיה נוח לסיים את הגלגול והמלית לא תגלוש החוצה. מגלגלים לרולדה הדוקה. לקבלת עוגת שושנים חותכים את הרולדה לחתיכות של בערך 5 ס"מ רוחב, ומניחים בתבנית כשפני הפרוסות כלפי מעלה (כמו בתמונה לעיל).
8. מתפיחים את העוגות, עד להכפלת הנפח, עדיף בסביבה חמימה ועשירה באדים. (אנחנו מניחים את התבניות בשקיות זבל גדולות, נקיות, עם קערה קטנה של מים חמימים, מנפחים את השקיות וקושרים אותן).
9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
10. מברישים את הבצק בעדינות בתערובת החלמון והחלב. אופים 25 עד 30 דקות, עד שהעוגות שחומות וריחניות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
28 תגובות על עוגת שמרים שוקולד