שנה חדשה זו לא שנה חדשה בלי לקבל החלטות שלא עומדים בהן. ועכשיו, כשהשקט של החג מזדחל אל הבית והצד הטכני כבר מאחורי (עוגת גבינה פירורים לקינוח), זה בדיוק הזמן לסמן כמה נקודות לשנת תשע"ב. אז בלי הקדמות נוספות – קבלו את הטופ 5 שלי.
1. להכניס לתפריט הביתי דגים ופירות ים
הם סופר בריאים, סופר טעימים, לא משמינים ואמורים להיות לא קשים מדי לתפעול. סביצ'ה, דגים בתנור, סושי, פסטת פירות ים – הינה אני באה.
2. לקרוא מתכונים לפני הבישול
לקרוא כל מתכון עד הסוף לפני שאני מתחילה לבשל/לאפות. זאת ההמלצה מספר 1 שלי לכל העולם ואחותו, ובכל זאת, יותר מפעם אחת הקדחתי תבשיל או ביזבזתי מצרכים, סתם כי לא טרחתי להקשיב לעצמי. אז השנה זה נגמר. ובאותו נושא – לא להיכנס למטבח בימים נטולי ריכוז. זה עלול להסתיים בכף פלסטיק שנכנסת לאפיה בתנור ביחד עם תערובת העוגה. פחות טוב.
3. להפסיק לאכול בלילה
חילוף החומרים הוא כבר לא מה שהיה, ופיצה שמשמחת ב-3:00 לפנות בוקר מעוררת רגשות חרטה עזים ב-9:00 למחרת. שלא לדבר על תחושה קלה של צרבת, וברוגז עם הג'ינסים. די. השנה אני לא אוכלת דקה אחרי 22:00. טוב נו, 24:00. וחמישה.
4. להפסיק לקנות דברים למטבח
להפסיק לקנות ספרי בישול, תבניות, סכינים, סירים, מטרפות, מיקרופלאנים, חותכני עוגיות, מערוכים, מדי חום, קערות וכל פריט מטבח אחר. הינה החלטה שנפלה עוד בטרם התקבלה. תנו לי לנסח מחדש: להפסיק לקנות את כל הנ"ל עד שלא נעבור לדירה עם מקום אכסון. בקצב הנוכחי נחלוק את המיטה עם סירים, כי הארונות מלאים עד להתפקע.
5. לנסות מתכון חדש לעוגיות פעם בשבועיים
יש לי נטייה להתקבע על מתכונים שאני מכירה ואוהבת, והגיע הזמן לפרוץ קצת את הגבולות המוכרים. חוץ מזה, בית בלי צנצנת עוגיות הוא בהגדרה מקום פחות שמח. אז שיהיה חג שמח, ואם בא לכם לשתף בהחלטות שלכם לשנה החדשה, קולינריות או לא, אני יותר מאשמח. שנה טובה!
הפוסט עשה אתכם רעבים? נסו מתכון לעוגיות שיבולת שועל או לעוגיות חמאה במילוי ריבה.
4 תגובות על חמש החלטות קולינריות לשנה החדשה