מכירים את האנשים האלה שמסוגלים לסבך את הדברים הכי טריוויאלים? שנסיעה של 20 דקות באוטובוס הופכת אצלם למסע של שעה + צעדה נמרצת ברגל, כי הם נרדמו ופספסו את התחנה? שמדרדרים פעילות שלווה כמו אפיית עוגיות, לסאגה מטנפת מטבח, רק כי הם שכחו להוציא בזמן את נייר האפייה מהמגירה, ובשלב שבו הם ניזכרו בדבר הידיים שלהם כבר מרוחות בחמאה? שמעבר גבול פשוט בין פרו לבוליביה הופך אצלם לעניין של שלושה ימים, רק כי הם לא ביררו מראש כמה ימים הם קיבלו בויזה? שהולכים בניו יורק 50 בלוקים למוזיאון המטרופוליטן (כן, ברגל) רק כדי לגלות שבימי שני הוא סגור?
אז נעים מאוד, קוראים לי תמי ואני אמה. כמה אמה? ובכן, לו היה מועדון למפוזרים, נראה לי שהייתי מועמדת טובה לנשיאות. זאת אומרת, אם הייתי יודעת איך מגיעים למועדון. כן, גם בניווט אני לא חזקה במיוחד. מתוך מודעות לחולשה הזו, במטבח אני משתדלת להיות אקסטרה מרוכזת. לא שזה תמיד עובד, ולראייה – לחג הכנתי עוגת גבינה עם פירורים, ואת הנגלה הראשונה של הפירורים אפיתי עם כף פלסטיק. בשנייה כבר התעשתתי והכל תקתק כמו שעון.
ההקדמה הארוכה דלעיל, נועדה להסביר את החיבה המולדת שלי למתכונים שממש קשה לדפוק אותם – כפות פלסטיק סוררות או לא. ועוגת הגבינה עם הפירורים שלפניכם, מתברגת גבוה ברשימה הטובה. המראה הלבן חגיגי שלה משדרג כל שולחן שהיא עולה עליו. הבצק פשוט להכנה ואם אין לכם כח אפילו לא צריך ממש לטרוח לרדד, אפשר פשוט לשטח אותו בתבנית. והמלית, הו המלית. מערבבים קצת, מקציפים קצת, מקפלים קצת – ובום, היא מוכנה.
המתכון שלפניכם מורכב משניים שונים. המרשם לבצק הוא מסוג המרשמים שאין לכם מושג מאיפה הם הגיעו אליכם, אבל הם עובדים יופי. המתכון למלית נלקח מ"האוצר של על השולחן" אחד מספרי הבישול החביבים עלי בכל הזמנים. והוא נותר חביב עלי למרות שאם עוקבים אחרי המתכון לבצק שמובא בספר, מקבלים מרק חמאה. אבל בתור בחורה שכמעט קישטה עוגה עם קורנפלור, במקום עם אבקת סוכר (סיפור ארוך), מי כמוני יודעת שקורה. את העוגה רצוי להכין פלוס מינוס 24 שעות לפני ההגשה, כדי שתוכל להתייצב בניחותא במקרר. וזהו בעצם, אפשר לגשת למטבח.
עוגת גבינה פירורים
צריך:
תבנית פיירקס מלבנית של 36 ס"מ על 26 ס"מ
לבסיס ולפירורים:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
260 גרם (2 ורבע כוסות) קמח תופח מנופה
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 חלמונים
למלית גבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
60 גרם (3/4 שקית) של אינסטנט פודינג וניל
1 גביע שמנת חמוצה
1.5 מיכלים (375 מ"ל) של שמנת מתוקה
מכינים:
1. בעזרת וו הגיטרה מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את הקמח וקליפת הלימון. כשהם נבלעים בבצק מוסיפים את החלמונים. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. משטחים 2/3 מהבצק בתחתית התבנית, דוקרים אותו קלות במזלג ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהוא מזהיב.
4. משטחים את יתרת הבצק על נייר אפיה בשכבה דקה של 3 מ"מ, מניחים בתבנית אחרת, ואופים עד להזהבה (כ-10 דקות). מצננים את הקלתית ואת הפירורים.
5. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל החומרים למלית – מלבד השמנת המתוקה.
6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים על הבסיס האפוי, ומיישרים.
7. בעזרת הידיים, מפוררים את שכבת הפירורים, ומפזרים באופן אחיד על כל המלית. מכניסים את העוגה למקרר (מכוסה בניילון נצמד), למינימום 8 שעות – וזהו, עוגת הגבינה פירורים שלכם מוכנה. מגישים קר.
עוגת גבינה קרה זה נחמד אבל מתחשק לכם משהו חם? נסו מרק חומוס וכרישה או עוף בתנור. רוצים להמשיך לאפות? נסו עוגיות חמאה במילוי ריבה.
פינגבאק: פשטידת כרובית | עד הפירור האחרון